Расгулла — традиційні індійські солодощі. Східні солодощі у своїй більшості здатні дивувати нас своїм способом приготування, незвичним смаком і нетрадиційним для нас поєднанням продуктів. Цим вони і захопюють,і заворожують, і манять своєю незвіданістю. Расгулла — саме така.Спробуйте: при мінімумі зусиль і малій кількості доступних продуктів ви зможете на хвильку зануритись в казковий світ Індії.
Молоко закип«ятити. Влити лимонний сік і помішувати, поки не згорнется молоко і не відділиться сироватка.
Відцідити через марлю сироватку, а сир промити теплою водою, наливаючи воду зверху на сир, що лежить на марлі.
Сир(панір) відтиснути і почати розминати його руками, аж поки він не стане повністю однорідним, м»яким і гладким.
Сформувати невеликі кульки без тріщин.
Зварити сироп з цукру і води. Опускати сирні кульки в сироп і варити на дуже маленькому вогні 10 хвилин. Далі остудити каструлю з сиропом в холодній воді
Перекласти расгуллу в миску, заливши зверху сиропом і дати настоятись 8 годин.
Смачного!