Ароматне і корисне сухе варення з рожі старається приготувати зараз у нас кожна господиня, у якої нагороді чи на дачі рясно цвітуть кущі рожевої чайної рози. Квіти у цієї рози настільки ароматні, що зранку і до ночі навколо куща снують бджоли, джмелі і інші любителі нектару і пилку. Смак цього варення незабутній. Частину його як дорогоцінний скарб стараються притримати до Різдва, щоб тоді приготувати ароматні завиванці, рогалики і пампухи. Часто до того часу цього варення залишається не так уже і багато. Тоді його вимішують з будь-яким густим повидлом: яблучним, абриксовим, вишневим. І уже цією сумішшю начиняють вироби. Аромат трояндового варення настільки потужній, що навіть і в цьому випадку смак випічки стає незабутнім.
Це не звичайне варення, яке треба варити. Це сухе варення, яке готується без термічної обробки і зберігається в холодильнику чи підвалі.
Усе дуже просто:
Квіти рожевих чайних троянд обірвати бажано вранці. Розстелити на столі на 30 хвилин, щоб з квіток повилазили усякі жучки, що там ночували:
Обстригти білі кінчики у пелюсток, відділити пелюстки від листочків і серединок квітів. Засипати цукром і полити лимонним соком. Розтерти у макітрі чи пробити блендером до однорідної маси:
Усе. Варення уже готове. На цьому можна зупинитись.Треба просто перекласти його в чисту баночку, закрити пластиковою кришкою і зберігати в холодильнику чи підвалі набираючи собі певну кількість при потребі
Якщо ж розтерти таке варення з подрібненими горіхами в пропорції 1:1, то вийде чудова заготовка для начики рогаликів. Смак цієї начинки просто незабутній:
Зберігають таку заготовку теж в холодильнику, використовуючи при потребі:
Смачного!