суббота, 26 мая 2012 г.

Кукорама — смачні рецепти!: Панір - індійський сир

Кукорама — смачні рецепти!
Кукорама — смачні рецепти! / RSS channel
Панір - індійський сир
May 25th 2012, 18:35

Панір - індійський сир
Ще один різновид сиру — панір. Готувати дуже просто, задоволення — багато
Молоко нагріваємо майже до кипіння:
Панір - індійський сир
Вливаємо в гаряче молоко лимонний сік, помішуючи. Відразу ж відділиться сироватка і утворяться згустки сиру:
Панір - індійський сир
Ще гарячою суміш виливаємо у друшляк, вистелений 2 шарами марлі. Промиваємо утворений сир холодною водою. Закручуємо у марлю, відтискаючи рідину.
Панір - індійський сир
В такому вигляді панір уже можна їсти. Коли треба отримати панір, який має різатися на шматочки, ставимо його, закрученого в марлю, під прес на 2-3 години.
Панір - індійський сир
Для згортання молока при виготовленні паніру використовують:
ЛИМОННИЙ СІК — 1 ст. ложку на кожні 0,6 л молока
ЛИМОННА КИСЛОТА — 0,5 ч. ложки на кожні 0,6 л молока
ЙОГУРТ НАТУРАЛЬНИЙ" — 4-5 ст. ложок на кожні 0,6 л молока
СИРОВАТКА — 150 мл на кожні 0,6 л молока (сироватку від попереднього приготування витримують в теплому місці 2 дні і тоді вона стає придатною для виготовлення наступної порції паніру)
Панір - індійський сир
Смачного!

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions